Berichten

Persbericht


In het weekeinde van vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022 hadden wij, De Wasschappelse Toneelploeg, voor het eerst na twee jaar weer drie uitvoeringen in Westkapelle Herrijst. 

Het was voor de acteurs weer even wennen om voorafgaande aan de voorstelling weer meerdere keren per week te moeten repeteren. Uiteindelijk werd het ritme weer opgepakt en resulteerde dit in een mooie voorstelling. De voorstelling werd door het aanwezige publiek goed ontvangen en de positieve reacties waren niet van de lucht. Het publiek moest het amateurtoneel van Westkapelle weer even in het systeem krijgen. Aanvankelijk liep de kaartverkoop niet zo hard. Gelukkig werden er bij de deur voor aanvang van de voorstelling nog genoeg kaarten verkocht waardoor de zaal gezellig vol kwam te zitten.

Zaterdagavond voorstelling


Voor de uitvoering van dit jaar kozen de schrijvers van de Wasschappelse Toneelploeg, Wibo Lievense en Peter Willeboordse voor sketches en liedjes die betrekking hadden op de huidige actualiteiten. Zo waren er sketches over de metoo- affaires, de gascrisis, de oorlog in Oekraïne, de mondkapjes en de persconferenties tijdens de coronacrisis etc. etc. Uiteraard alles met een knipoog. 

Er waren liedjes die betrekking hadden op situaties uit de actualiteit die eerder ook op Westkapelle betrekking hadden gehad, zoals de oorlog in Oekraïne. Maar ook een lied op muziek van Billy Joel’s ‘Pianoman’ over de staat van onderhoud van Westkapelle. Op een groot scherm op het toneel waren de teksten van de liedjes te lezen en bij alle drie de voorstelling werd er meegezongen door het publiek. De op zaterdagavond aanwezige Burgemeester van der Zwaag zong uitbundig mee.

Uiteraard was er ook deze keer weer ruimte voor de welbekende Cursus Wasschappels die deze keer live werd opgenomen. Het resultaat kunt u hier vinden ( https://fb.watch/ gP2YprKrjG/ ) en werd er aan een Amsterdammer een basiscursus Wasschappels gegeven.

Gelukkig mochten wij als vereniging genieten van de vele complimenten en positieve reacties die ons ten deel vielen vlak na de voorstelling maar ook daarna. Acteurs werden zelfs op straat aangesproken door mensen die hen complimenteerde.
We kijken terug op drie succesvolle voorstellingen. 
Volgend jaar zijn we er weer met een voorstelling. 

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.