Berichten

D´r wizze of d´r nie wizze.

Dit jaar is het de schrijver en bedenkers van de Wasschappelse Toneelploeg weer gelukt een leuk toneelstuk te schrijven. Een hilarische komedie met herkenbare situaties over de tijden die veranderen en mensen die dat wel of niet willen.

Een man van stand heeft in de jaren zestig een grote woning met ernaast een café. Hierin werken een broer en een zus, die bij hem inwonen sinds mensenheugenis. Als de man in 1970 is overleden, komt er een notaris om de erfenis voor te lezen.

Het laatste blad van het testament blijkt echter kwijt te zijn. De erfenis gaat hierdoor naar een verre nicht uit de Randstad. Zij komt vol energie om van het café een restaurant en van het woonhuis een hotel te maken. Dit tot ongenoegen van de broer en zus en de stamgasten van het café. Het restaurant wordt een mislukking door toedoen van de onhandige bediening van de broer en zus en het optreden van de stamgasten.

De erfgename legt zich er bij neer dat het café blijft zoals het was, maar dan komt er onverwacht een nieuwe erfgenaam op de proppen. Deze wil een appartementencomplex van het café gaan maken. Er ontstaat een nieuwe strijd om dit plan te verijdelen. Hierbij geeft bijna iedereen zich uit voor wat hij of zij niet is.”

De data van uitvoering voor 2013

Persbericht: D’r wizze of d’r nie wizze

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.