Trailer Cursus Wasschappels 2017

Welkom

Onze toneelvereniging is ontstaan uit toneelspelers die optraden bij de uitvoeringen van de muziekvereniging OKK en het Westkappels Koor. We zijn sinds 14 juni 2006 een enthousiaste vereniging, die naast blijspelen vooral ook zelf geschreven toneelstukken, komische sketches, liedjes opvoert. Het gevoel dat we een jonge vereniging zijn, hebben we niet, omdat de meesten al meer dan tien jaar spelen en een enkeling zelfs meer dan twintig jaar.Onze vereniging bestaat uit 12 spelende leden. We voeren jaarlijks in november in Westkapelle Herrijst een eigen voorstelling op. In het voorjaar treden we in dezelfde zaal op bij het Westkappels Koor. Daarnaast worden we af en toe uitgenodigd voor een sketch of een avondvullend programma bij verenigingen of bedrijven.

Wat willen wij?
Al meer dan honderd jaar wordt er in Westkapelle toneel gespeeld en we willen niet dat dat verloren gaat. Daarnaast wordt er steeds minder dialect gesproken, maar u zult al wel begrijpen dat dat niet geldt voor onze voorstellingen. Kortom bij onze voorstellingen is het cultuur snuiven. Nu zou u de indruk kunnen krijgen, dat dit culturele aspect de boventoon voert. Het belangrijkst vinden we echter het plezier van de spelers, maar zeker ook van het publiek. Zonder op te willen scheppen, kunnen we zeggen dat er al meer personen pijn van het lachen hebben gehad dan van dat ze hun hersenen moesten pijnigen.

Voor wie zijn wij interessant?
Publiek van jong tot oud die enigszins Zeeuws kunnen volgen, zullen bij ons veel plezier beleven. Dat kan door ons te bezoeken bij één van de voorstellingen, maar u kunt ons ook vragen te komen spelen op een avondje dat uzelf organiseert.Daarnaast kunnen we interessant zijn voor andere toneelverenigingen. Enkele van onze toneelstukken zijn bij toneeluitgeverij Vink te bestellen. Bent u een beginnende vereniging en hebt u statuten en een huishoudelijk reglement nodig, dan willen we daar best even bij helpen.

Me ope je nog ’s tehen te kommen en saemen een ôôp lol te beleven.

De hroete,

Wibo Lievense (alias Boord van Pikken)

voorzitter De Wasschappelse Toneelploeg

Foto’s “Bonbons in luxeverpakking”

« 2 van 5 »

Cursus Wasschappels 2016

Bonbons in luxeverpakking

poster-tekst-1684jpg

Janna moe ge trouwe

poster2015

We zijn opzoek naar dames/actrices!

img_0002-jpgVoor onze eigen voorstelling (november 2015) zijn we opzoek naar één of twee vrouwelijke toneelspelers. Heb je interesse neem contact op met Wibo Lievense e-mail. Dit kan via het contactformulier. Reageren kan ook via onze Facebookpagina 

“De Burgemeester is om zeep”. Vooraankondiging.

Poster tekst 1684

Start repetities voor de komische thriller “De burgemeester is om zeep”.

Vandaag (1 september) starten wij met de repetities voor de komische thriller “De Burgemeester is om zeep”.

Dit stuk zal vrijdag 14 november(1 voorstelling) en zaterdag 15 november(2 voorstellingen) worden uitgevoerd. Net als voorgaande voorstellingen is dit toneelstuk naar eigen ideeën tot stand gekomen middels een brainstormgroep van het toneel en geschreven door Wibo Lievense.

28 en 29 maart uitvoering van “Geen reis naar de zon”.

“Geen reis naar de zon” van Frans Hijdra

Mijnheer en mevrouw Dekker hebben een appartementje te huur en op een dag komt zich een heer aanmelden, die dadelijk zeer geïnteresseerd blijkt. Mevrouw Dekker ziet hem wel zitten als nieuwe huurder en, na contante betaling van de eerste maand huur, kan hij zijn intrek nemen.

Dan blijkt echter dat ook mijnheer Dekker een huurkandidate gevonden heeft voor hetzelfde appartement en meteen ook de eerste maand huur heeft geïncasseerd.

Zal de introverte Lena de kaas van haar brood laten halen? Zal de ervaren Bram het laken naar zich toetrekken? Hoe gaan mijnheer en mevrouw Dekker deze netelige kwestie oplossen?